Arkiv

Annonse


Adolfsen kjøper nordiske Getronics

Arkiv

Merkantildata kjøper den nordiske virksomheten til Getronics gjennom en rettet emisjon. Etter at denne er gjennomført er Getronics største aksjonær i Merkantildata, med ca. 11 prosent av aksjene. Getronics har mulighet for senere å kjøpe seg opp til 20 prosent.

Bank-tjenester
– Partene vil lage en felles plan for satsing utenfor Norden og for å markedsføre Merkantildatas produkter og tjenester innenfor nye spissområder, særlig basert på løsninger fra Provida, Communication og Avenir/Interaktiv, mot store kunder i Europa, heter det i en melding fra Merkantildatas konsernsjef Tom Adolfsen.

Merkantildata og Getronics starter også et omfattende internasjonalt samarbeide. Merkantildata skal betjene Getronics internasjonale kunder i Norden, og får tilgang til Getronics internasjonale allianser.

Annonse


Internasjonalt samarbeide
Tilsvarende skal Merkantildata samarbeide med Getronics når det gjelder selskapets kunder som har internasjonal virksomhet. Denne avtalen gjelder foreløpig for fire år.

Teknologi
Getronics er en ledende leverandører av løsninger og tjenester innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi (ICT). Selskapet har 34.000 ansatte i 44 land.

Getronics har hovedkontor i Amsterdam og regionale hovedkontorer i Boston, London, Singapore og Washington D.C.

Getronics har om lag 1.600 ansatte i Norden. Samlet får Merkantildata nå 6.400 ansatte.

Annonse