Postkasse, gammel

Annonse


Nå er det 569 171 660 innbokser

Postkasse, gammelI 1999 økte antall e-postkasser i USA med 73 prosent til 333,5 millioner, mens resten av verden hadde en vekst på 101 prosent til 235,6 millioner, i følge nyhetstjenesten Messaging Online.

Til sammenligning: I 1990 var det bare 15 millioner innbokser i verden.

USA og “resten”
Messaging Online lager hvert år statistikk over e-post-utbredelsen i verden. På amerikansk vis skiller opplysningene bare mellom USA og “resten av verden”, selv om selskapet innrømmer at det er store forskjeller fra land til land.

Flere e-postkontoer
Om lag 89 millioner amerikanere bruker e-post på jobben (2/3 av alle sysselsatte) og 50 millioner husstander (halvparten) har e-post hjemme. På jobben har de gjennomsnittlig 1,5 innboks, mens husstandene har fire.

Annonse
Én milliard i 2001
Det er om lag 6 milliarder mennesker på kloden, og e-post vokser fenomenalt raskt.
Det finnes det knapt en milliard TV-apparater på jorden, knapt 800 millioner telefonlinjer og altså nesten 570 millioner e-postkasser.

I løpet av 2001 vil det være én milliard e-postkasser, tror Messaging Online.Da vil e-post bare ha brukt 12 år på å nå samme utbredelse som tok TV-en 50 år, og telefonen 125 år å oppnå.

Spam-feller
Messaging Online tviler på at e-post vil få like høy penetrasjon (90-95 prosent) som TV og telefon, mentror at brukerne vil stadig få flere e-postkasser.
Mange setter f.eks. opp ”spam-feller”, – e-postadresser som de kun oppgir til nettbutikker, telefonselgere og andre.

Noen bruker HotMail
Omtrent 31 prosent av e-postkassene er Webmail (HotMail etc.), 26 prosent opereres av internett-tilbydere, mens 43 prosent opereres av bedriftenes e-postservere.
Fordelingen er ganske lik for USA og resten av verden, forteller Messaging Online.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse