Sony Playstation2

Annonse


Bremser eksport av PlayStation2

Sony Playstation2Før skrøt Apple at de hadde så sterke maskiner, at de var underlagt lover for våpeneksport. Nå kommer Sony på samme eksklusive liste.

Det japanske handelsdepartmentet setter restriksjoner for eksport av den siste modellen av Sonys populære PlayStation-maskin.

Maskinen er så kraftig at den kan brukes for å styre våpen. Den er kraftig nok til å styre en Tomahawk-rakett til målet, heter det i en melding fra nyhetsbyrået Reuters.

Populær
Det vil ikke bli helt lett å kontrollere at maskinen ikke blir brukt til våpenformål. Sony har hittil solgt mer enn 1,4 millioner maskiner, siden den kom på markedet 4. Mars.

Annonse
Loven som brukes gjelder utstyr som koster mer enn 50.000 japanske Yen. Siden prisen på spillkonsollet er 40.000 yen, så trer eksportrestiksjonene i kraft for to maskiner.

Ubåt
Japan har hatt en rekke våpenskandaler de siste årene. Blant annet er høyteknologiske produkter, som var ment til det sivile markedet, funnet i nord-koreanske ubåter, som har gått på grunn.

Sony har som mål å selge fire millioner spillkonsoll i Japan i år, og til neste år, og har beregnet å eksportere tre millioner maskiner til Europa og USA i samme periode.

– Vi har blandede følelser i forhold til dette, blir en anonym talsmann for Sony sitert i den japanske storavisen Asahi Shimbun. – Men vi kunne ikke gjøre noe kompromiss under utviklingen av maskinen. Konkurransen er for hard til det.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse