Annonse


Wapland.no vurderer C-35

Siemens C-35 kom egentlig til landet allerede tirsdag, men så måtte hele lasset innom Telenor for å bli utstyrt med selskapets egen informasjonsfolder om wap.

Folderen, som inneholder generell informasjon om wap er utstyrt med tre store bilder av en Nokia 7110. Personlig synes jeg det virker temmelig klønete å stappe denne utilsiktede (?) reklamen oppi esken fra Siemens!

Liten og enkel

Telefonen veier 110 gram og måler 118 x 46 x 21 med mer (88 ccm). Oppgitt driftstid er inntil 180 timer, taletiden inntil 5. Telefonen har innbygget modem, men den har ikke IrDA. Tilkobling til PC må skje via kabel som er tilleggsutstyr.

Annonse
Siemens har valgt å benytte et modem som drives med standard drivere, og du er derfor ikke avhengig av å installere ekstra programvare på PC-en for å få modemet til å virke.

Runde kurver

C-35 er en snerten liten telefon med runde former. Batteridekselet er av en eller annen grunn utstyrt med to langsgående pukler som gjør telefonen tykkere enn den hadde behøvd å være.

Fargen er sort, med en sølvfarget sirkel rundt displayet. Den sorte litt ru overflaten gir et godt grep, men bidrar til å gi telefonen et billig preg. Tastene er myke og gir god friksjon, men kunne med fordel gitt litt mer respons.

Lett å navigere

Menysystemet er bygget opp på samme måte som på S-25, noe som gjør det enkelt å finne frem. Telefonen har T9 skriftfullføring, og dette fungerer OK (selv om ordlisten mangler et så nyttig ord som ”tosk”).

Ringelydene i C-35 er nøyaktig så plagsomme som vi er vant til at mobiltelefonlyder er. På denne telefonen har du dessuten mer enn nok melodier til å hisse på deg hvem som helst mens du sitter og blar etter den lyden du ønsker å bruke.

Løs simkort holder

Skjermen på C35 er liten, med bare 3 linjer til tekst. Dessuten ligger den såpass langt under ”glasset” at du får en skygge over den øverste rekken med ikoner.

En annen pussighet er simkort løsningen. For å få kortet inn i telefonen må du først plukke ut en liten holder. I denne setter du kortet før det hele skyves tilbake på plass. Holderen er løs, så om du skifter simkort ofte er det best å passe på at den ikke blir borte. Siemens har skjønt det, og laget holderen rød.

Totalinntrykk

C35 fremstår som en kompakt telefon. Den har en rekke gode løsninger og applikasjoner.

Wapfunksjonaliteten omtales i egen sak. Her nøyer jeg meg med å konstatere at den virker. Prisen på telefonen er under 2.000 kroner, og du får utvilsomt mye for pengene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse