Annonse


Start.no med første agent på wap

– Mobiloperatørene har til nå dominert hele verdikjeden på wap. De har hatt kontroll over radionettverket, operert som nettleverandør og hatt kontroll over brukernes startsider, skriver Start.no i en pressemelding.

– I dag lanseres mobilportalen wap.start.no som et alternativ til operatørenes ferdigprogrammerte startsider, står det videre.

Mye nyheter

I portalen er det bygget opp en emnekatalog over norske og utenlandske wapsider. Denne katalogen skal spare deg for unødvendige tastetrykk på mobilen.

Annonse
Det er også laget en helt ny nyhetsagent. Denne tråler igjennom norske nettsteder på jakt etter nyheter og presenterer de aller siste nyhetene i en samlet oversikt, og er først i verden av sitt slag.

Start-medlemmer kan også via førstesiden lett sjekke sin e-postkonto med mobilen.

Satser mobilt

– Dette er kun er forsmak på hva som kommer. Vi vokser raskt og har store ambisjoner både på innholdssiden og telesiden. Wap er i dag en svært primitiv teknologi med relativt dårlig grensesnitt. Likevel er det en viktig forsmak på hva vi kan forvente oss av fremtidens trådløse bredbåndsnettvek, sier prosjektleder Jan Thoresen som har utviklet tjenesten i samarbeid med utvikler Ola Strømman.

– Vi vil bruke tiden fremover til å posisjonere oss for fremtidens Internett, som er langt unna skrivebordet og PC-skjermen vi forbinder med nettet i dag. Behovet for ryddig, oppdatert og redaksjonelt bearbeidet innhold vil imidlertid være like stort, sier Thoresen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse