Annonse


SPILLTEST: StarLancer

StarLancer er navnet på det heftige romspillet fra Digital Anvil og Microsoft som debuterer en av de aller første ukene.

Vi har bare hatt betaen i PC-en noen timer, men er allerede som besatt. StarLancer inneholder alt som gjør stjernekrig morsomt:Realistisk utseende Lett å komme i gang med, spennende action, utfordrende oppdrag, utrolige visuelle effekter, og hvis-s-slende, drønnende 3D-lyd fra lasere og eksplosjoner.

Krig i solsystemet
Når spillet starter, flytter du 150 år fram i tiden. Menneskene i ferd med å kolonisere solsystemet. Handlingen foregår ved Neptun, Mars, Saturn, Venus og deromkring.Vestalliansen med amerikanere og engelskmenn i spissen, konkurrerer med Øst-koalisjonens russere og kinesere, om herredømmet.

Plutselig angriper Koalisjonen og knuser mesteparten av Alliansens romskipsflåte.

Annonse
Frivillige frem!
Alliansen stasjonerer sine gjenværende styrker ved Neptun. Du er en sivilist som melder deg til jagerskipavdelingen 45th Volunteers. Den er stasjonert ombord på det gamle romskipet ANS Reliant.

I lugaren finnes en (kjedelig) simulator, der du kan lære å bruke instrumentene. Skvadronleder Maria Enriquez briefer deg, og du er klar for ditt første oppdrag.

Jagerskipet Naginata
Først må du velge et jagerskip: Crusader, Grendel, Naginata eller Predator. Realistisk utseendeNaginata ble raskt vår favoritt. Når du har bevist dine evner som pilot (og fått medalje), får du flere skip å velge mellom.

Naginata er godt beskyttet av sine skjold, proppfull av lasere, raketter og andre våpen, og kvikk til å reagere når du vrir på stikka. Vi liker spesielt en funksjon som matcher farten til fienden.

Vrimler av romskip
Verdensrommet et svart og øde sted, men det blinker lys overalt: Du befinner deg midt i en enorm krigssone.

Rommet vrimler av massive destroyere, trege transportskip, dødelige jagerskip, – over 80 forskjellige er i aksjon.

Skipene er både realistiske og fantastiske på samme tid: Når en krysser har eksplodert, flyter lik rundt i rommet!

Kamp mann mot mann
StarLancer minner både om friske luftkamper under 2. verdenskrig, og TIE Fighters og Wing Commanders dueller i det ytre rom. Det er akkurat passe lett å komme i gang.

De fleste av de 25 ekspedisjonene i spillet krever kamp mann mot mann (- spillet er kjemisk fritt for »aliens»). Andre går ut på å beskytte Alliansens transportskip og konvoier, fly gjennom asteroider for å ødelegge Koalisjonens anlegg, eller angripe fiendtlige skip under bygging.

Reddet av kapselen
Ekspedisjonene i StarLancer henger sammen: Alliansen samler sine styrker, og slåss deretter for å gjenerobre territorier (med mineraler og andre ressurser) som de har mistet til fremtidens kommunister.

Hver ekspedisjon blir påvirket av hva du rakk å utrette under dine tidligere oppdrag. I StarLancer dør du ikke hvis du mislykkes. En redningskapsel returnerer deg til ANS Reliant, der skvadronleder Maria Enriquez gir deg kjeft!

Fire spillere på samme lag
Vi har foreløpig ikke prøvd StarLancers multiplayer-modus, men de seks »dødsmatchene» skal være meget imponerende. De kan utkjempes via LAN eller www.zone.com, og opptil fire spillere kan kjempe på samme lag!

Med StarLancer kan du altså alliere deg med kollegene dine, og spille via nettet på jobben.

StarLancer er utviklet av selskapet Digital Anvil med brødrene Erin og Chris Roberts som tidligere har hatt ansvaret for mye av Wing Commander og Privateer-serien. StarLancer blir distribuert av Microsoft.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse