Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spillefilmer over nett i år

Det britiske selskapet Filmgroup vil i løpet av året begynne å selge spillefilmer distribuert over Internett. Filmene vil ha DVD-kvalitet og vil i Storbritannia koste mellom 3 og 4 pund (40-54 kroner).

Filmgroup, som har forberedt sin forretningsplan i hemmelighet over flere år, har i det stille kjøpt opp on-line-rettighetene til en rekke populære spillefilmer. Filmene overføres mot betaling – «Pay-per-View»
Lover å sjokkere
– Folk vil bli sjokkert når de ser hva vi kan tilby, sier selskapets sjef, Simon Franks til Wall Street Journal.

Filmkjøperne må ha kabelmodem eller bredbåndsforbindelse til Internett, men dette bygges nå ut i rasende fart både i Nord-Amerika, Europa og Japan.
Jan Edvard Thygesen i Telenor Nett sier til ITavisen.no at Telenor vil tilby 1024 kbit/s bredbåndsnett til hver tredje norske husstand allerede i år.

Hestehode foran
Filmgroup starter opp i Storbritannia med filmsalg over nettet i år og satser på resten av Europa neste år. Selskapet har ikke avslørt sin teknologi, men sier at de ligger «minst to åre foran» alle andre konkurrenter.

Filmgroup går nå på børs og ventes å få en markedsverdi på mellom 2,7 og 4 milliarder kroner. 25 prosent av aksjene blir lagt ut for salg.

Selskapets nettsted www.films2.com er åpnet, men brukes foreløpig bare til markedsføring.