Thygesen, Jan Edvard .

Annonse


Snart mer Internett enn tale i telenettet

Thygesen, Jan Edvard .

– Datatrafikken passerer nå snart taletrafikken i antall samtaleminutter, sier konserndirektør Jan Edvard Thygesen i Telenor Nett til ITavisen.no.

Økt interesse for elektronisk handel er sterkt medvirkende til den raske trafikkveksten. De mange hjemmekontorene med ISDN bidrar også.

Videkonferanser og videotelefoner har derimot ikke slått an så sterkt som man forventet for noen år siden.

Annonse
20 prosent har ISDN
580.000 norske husstander, eller rundt 20 prosent, har nå ISDN-tilknytning. Telenor legger dessuten opp til å levere 8.000 nye tilknytninger i uka i tiden framover. Teoretisk har 98 prosent av den norske befolkningen nå mulighet til å få ISDN, hevdet konserndirektøren.

Framskynder ADSL
Markedets sterke vekst i etterspørselen etter båndbredde er årsaken til at Telenor Nett nå setter fortgang i utbyggingen av neste generasjon datakommunikasjon, ADSL, ifølge konserndirektøren.

Fiktive tall
– Norske internettbrukere har i dag de beste vilkårene i verden. Vi ligger slett ikke etter svenskene når det gjelder bredbånd, hevdet Thygesen.

– Det svenske bredbåndsbolaget opererer med fiktive tall. De oppgir hvor mange kunder de har rammeavtaler med, for eksempel gjennom boligbyggelag. Hvor mange faktiske avtaler de har inngått, oppgir de ikke. I virkeligheten er det bare snakk om forsøksvirksomhet, med noen hundre kunder, hevdet Thygesen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse