Annonse


SMS lar seg ikke wappe av pinnen

Telenor Mobil melder om ca. 1.4 millioner tekstmeldinger hver dag, mens NetCom har rundt 600.000. Og tallene øker stadig, melder selskapene.

Tjener bra på SMS

To millioner meldinger over SMS daglig betyr en betraktelig inntekstkilde for operatørene. I dag koster det en krone å sende melding gjennom Telenor og 99 øre med NetCom, så da kan man bare regne selv.

– Tekstmeldinger utgjorde ni prosent av omsetningen siste kvartal i fjor, og SMS blir bare mer og mer populært sier Bjørnar Storeheier, informasjonskonsulent i NetCom.

– Riktignok er det gratis å sende meldinger til mobil gjennom Internett, men storbruken er fra telefon til telefon, sier Storeheier.

Annonse
Wap tar over på tjenester

Korte personlige meldinger står for det aller meste av SMS-trafikken, selv om en rekke andre tjenester er tilgjengelige. Flere banker tilbyr betaling av regninger med telegiro, og man kan f.eks få levert nyheter, men disse tjenestene brukes svært sjelden, opplyser Storeheier.

Amerikanske Telecommunications Systems har nylig utviklet et system som muliggjør interaktiv levering av informasjon fra web på SMS, og det snakkes blant annet om SMS-spill. Telenor tror likevel ikke det er noen fremtid i å utvikle SMS i denne retningen, og vil heller satse på wap.

– SMS er helt utmerket til informasjon og tekstmeldinger, men når det gjelder betalingstjenester, Internett og spill tror vi på at wap kommer til å overta, sier informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor.

– Selv om salget av waptelefoner øker ser vi ingen grunn til at bruken av SMS vil avta med det første, sier Heldaas.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse