Annonse


Sikker m-handel fra høsten

Elektronisk signatur sørger for å identifisere brukeren i alle ledd av transaksjonen, og brukes allerede på Internett. Tester med en teknologi som muliggjør liknende kontroll på mobiltelefon gjennomføres i disse dager av Telenor.

– Med elektronisk signatur kan du gjøre sikre, funksjonelle betalinger på mobilen, sier informasjonssjef i Telenor Jo Heldaas.

Det er nye SIM-kort med utbygd funksjonalitet som sørger for den økte sikkerheten, og Telenor Mobil vil være blant de første i verden til å ta i bruk systemet.

Annonse


Krav til sikkerhet blir større

Enkelte banker har allerede lansert betalingstjenester på wap og SMS uten denne teknologien, men Telenor mener at sikkerheten på eksisterende teknologi kan være utilstrekkelig når flere begynner å bruke slike tjenester.

– En ting er sikkerhet ved lite volum på bruken, men når betalingstjenester på mobil tar av for alvor vil det stilles høyere krav til sikkerhet, sier Heldaas til Wapland.no.

– Vi er enda i en tidlig fase når det gjelder mobilt internett, og det meste vil gå seg til og bli bedre etter hvert, sier han.

Annonse