Annonse


Mobil er sunnest i byen

Telia har foretatt en måling på stråling, og det viser seg at mobilsnakk er mest usunt på landet.

Årsaken er at det i tettbygde strøk er mye tettere mellom mobilnettets basestasjoner, noe som medfører at telefonen kan sende med mindre stråling, skriver CNN Norge.

Strålende på landet
– Målingen viser at ved en mobilsamtale i byen er den elektromagnetiske strålingen i snitt bare en fjerdedel av de maksimale verdiene som kan måles ute på landsbygda når mobiltelefondekningen er lavest, sier Lars-Eric Larsson i svenske Telia Mobil.

I dag settes det ikke krav til stråling fra mobiltelefon utover kravene til telefonens normalfunksjoner.

– Den internasjonale standarden gir anbefalinger om hvor mye stråling man kan utsettes for. Vi kan ikke nekte mobiltelefonbruk, uten at det er en dokumentert risiko ved dette, sier forsker Merete Hannevik ved Statens Strålevern til CNN Norge.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse