Internet Explorer 5.5

Annonse


– Gammeldags før lansering

Internet Explorer 5.5Internet Explorer (IE) 5.5, som etter planen skal lanseres senere i år, støtter ikke etablerte standarder, hevder Jeffrey Zeldman, lederen for den uavhengige organisasjonen Web Standards Project.

Han refser selskapets behandling av de etablerte og allment anerkjente standardene HTML 4.0 og CSS-1 – standarder, som styrer hvordan websider tegnes på skjermen din.

Egen standard?
– Hvis ikke Microsoft fullt ut støtter disse standardene, vil deres brukere ikke kunne se enkelte nettsteder slik de er ment, sier Zeldman til Associated Press.

Siden Microsoft er markedsleder innen nettlesere kan dette bety at webutviklere bygger sine sider for å vises på IE 5.5 i stedet for å utvikle etter felles standarder som også Microsoft har godkjent.

Annonse
Ser alt
Microsofts leder for Windows Millennium-prosjektet, Shawn Sanford, sier at det ikke er mulig å følge alle standarder. Han insisterer at nettbrukerne kan benytte IE 5.5 til å se hver eneste nettside i verden.

– Vi har ikke 100% støtte for alle standarder, men det har heller ikke noen andre. Jeg vil hevde at vi har en av de nettleserne som støtter standardene best, sier Sanford.

Ifølge Zeldman er IE 5.5s skrale standard-støtte overraskende, siden selskapets ferske IE 5.0 for Macintosh-plattformen imponerer i etterlevelse av standarder.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse