Annonse


Gå 1.mai-tog på Internett

Alt du trenger å gjøre er å koble deg opp på www.1mai.org. Så finner du en parole du vil gå under, for eksempel ”Stopp rasimens nå” og så skriver du inn ditt eget navn.

– Du kan til og med lage din egen parole og gå under hvis du vil det, sier partisekretær Jarle Heitmann til avisen ”Tromsø”.

Nye grupper
I følge Heitmann er de nye Internett-sidene beregnet for målgruppen 14–45 år.

– Det er i de aldersgruppene vi har problemer med å få folk engasjerte, både i møter, tog og annet, sier partisekretæren.

Annonse
Dårlig oppslutning?
Men så kan man jo spørre seg om det er så dårlig oppslutning i 1. mai-togene at nettet blir eneste arena for å gå i tog.

– Nei, dette gjør vi uavhengig av oppslutningen id et ordentlige toget. Vi er bare interessert i å ta i bruk den nye teknologien, slik at folk kan få muligheten til å vise at de bryr seg.

– Internett-toget er en mulighet til å markere sine standpunkt. Det er tross alt det viktigste med 1. mai, sier Heitmann til ”Tromsø”.

Hør taler
Men det er ikke bare tog og paroler som er på nettsidene.

Du kan også gi en skjerv til Bosnia-innsamlingen og høre på gamle taler fra fagbevegelsens historie – for eksempel høre på Einar Gerhardsen. Det finnes også informasjon av arbeiderbevegelsen og historien bak 1. mai-arrangementene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse