Annonse


Nytt aksjefall i USA

I følge den amerikanske nettavisen Cnet skyldes nedgangen analytikeres skepsist til Microsoft. Kursfallet førte til hard nedgang på Nasdaq. Det sjette største fallet på en dag i børsens historie, og det kom etter en tøff periode.

Microsoft ned
Gårsdagens problem fikk fokus da meglerene i Goldman Sachs senket anslagene for Microsofts tredje kvartal. De ble ikke bedre da det amerikanske justisdepartementet meldte at de ikke så bort fra mulighetene av å splitte opp selskapet.

Det førte til høy omsetning av aksjen, og Microsoft var nest mest omsatt. Kursen har falt med 32 prosent hittil i år.

– Vent et øyeblikk, tenker folk. Om ikke engang Microsoft klarer å nå forventningene, da setter de seg heller på sidelinjen, kommenterer en analytiker til Bloomberg News.

Pessimismen spredde seg
Pessimismen spredde seg og også selskap som Cisco, Intel og Sun Microsystems fikk gjennomgå.

Annonse


I løpet av en måned har Nasdaq mistet 25 prosent av sin verdi, siden rekordnotering for en måneds tid siden.

Dow Jones har i en periode hatt oppgang. ”Den gamle økonomien” har hatt oppsving, mens den såkalt ”nye økonomien” har måttet tåle en kraftig justering. Men i går gikk også Dow Jones ned med 1.4 prosent.

Annonse