Ringmar, Henrik Tele2

Annonse


– UMTS er ikke liv eller død

Ringmar, Henrik Tele2– Jeg tror det vil vokse frem både virtuelle operatører og tjenesteleverandører på UMTS som kan drive lønnsomt, såfremt de har gode tjenester og en god kundebase, sier administrerende direktør Henrik Ringmar i Tele2 til ITavisen.no.

Virtuelle operatører
Ringmar påpeker at mobilnæringen i Norge allerede utvikler seg mot et slags skille mellom operatører og tjenesteleverandører, selv om Stortinget ikke har åpnet for “virtuelle operatører”.

Tele2 har fått UMTS-lisens i Finland, sammen med det relativt lite kjente finske selskapet FinNet.
– De norske konsesjonsbetingelsene er i store trekk lik det finske, også når det gjelder krav til dekning, sier han.

Tele2 har dessuten prøvelisens på UMTS i Norge.

Annonse
– Ingen Telia-automatikk
Ringmar innser at to av UMTS-lisensene nødvendigvis må gå til Telenor Mobil og NetCom, men mener ikke at Telia automatisk bør få UMTS-lisens, selv om de gjør alvor av sine planer om å bygge ut GSM-nett i Norge.

– Telia får først vise at de virkelig skal bygge ut. Det er ikke nok å kunngjøre intensjoner, sier Ringmar.

Tele2 bygger selv ut bredbånds radioaksess i Norge, først i 3,5 GHz-båndet, senere i 40 Ghz-båndet.
– Det gir oss deler av infrastrukturen for et landsdekkende UMTS-nett på plass i god tid. Dette regner vi med vil tale til vår fordel når vi søker lisens, sier Ringmar.

Dessuten påpeker Ringmar at teleaktører med kunder over hele landet, som Tele2 har, bør vurderes som mer seriøse lisenssøkere på UMTS enn andre som legger luftige planer uten å ha verken kundebase eller infrastruktur.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse