Zappee

Annonse


Zappee gir MP3 til folket

Zappee

Den nye MP3-spilleren med det pussige navnet Zappee hadde ikke hatt vondt av et par runder til inne hos designerne. Med vitale mål på 85 x 19 x 61mm virker spilleren nærmest litt lubben. Fronten er mosegrønn metallic og stilig nok, men resten av spilleren er av grå og kjedelig plast.

Sammen med de små navigasjonsknappene og et litt for lite display bidrar dette til å gi spilleren et litt simpelt preg. Synd, for vi snakker om en meget bra MP3-spiller, som i tillegg har innbygget en FM-radio av brukbar kvalitet.

God lyd
Lydkvaliteten er svært god. Faktisk ble jeg overrasket over hvor god bassgjengivelsen var i de medfølgende ørepluggene. Lydtrykket holder i massevis, selv om utgangseffekten kan bli litt snau for den som insisterer på å bytte til et tyngre headset.

Annonse
Spilleren gir deg også muligheten til å justere bass og diskant, samt velge mellom 4 ulike forhåndsdefinerte innstillinger. Dette gjør at du kan tilpasse lyden langt bedre enn du kan på en MiniDisk-spiller.

Dyrt minne
Minnekapasiteten er MP3-spillernes største utfordring. Testmodellen jeg fikk prøve har to minnekort, hvert på 16Mb. Til sammen fikk jeg lagt inn ca. 30 minutter musikk, fordelt på 8 låter. På en treningstur på et par timer rekker du med andre ord å høre hver låt 4 ganger. Da skal du være fryktelig glad i akkurat de låtene….

Et alternativ er jo å skru over til radiomode når du begynner å bli lei av gjentakelsene. Det er imidlertid mulig å kjøpe flashkort med mer minne, men foreløpig koster det skjorta. Det er faktisk omtrent like billig å kjøpe en ekstra Zappee, og legge inn ekstra musikk på flashkortene fra denne!

Bra programvare
Å laste inn musikk på minnekortene går som en lek. Sammen med spilleren får du en CD med all nødvendig programvare til å lage playlister, spille av MP3-filer og lagre musikk CD’ene i MP3-format. Dette er programvare du kan benytte fritt, uten at du må betale noe ekstra til produsenten.

For å lagre musikken på minnekortet benytter du en ekstern stasjon som følger med i pakken. Den lille kortstasjonen kobles til både skriverutgangen og museporten.

Når dette er gjort har du to ledige porter på ledningen, der du kobler til skriver og mus. Nå kan du lagre filer på minnekortet like enkelt som du lagrer til en floppydisk. Å lagre 16 Mb til minnekortet går overraskende fort.

Prisgunstig
Zappee vil koste omlag 2.400 kroner. Det er rimelig for en MP3-spiller med 32 Mb minne, svært god lydgjengivelse og bra programvare. Men en liten tilleggsinvestering må du regne med. Oppladbare batterier er et must, for skal du bytte batterier hver 3. time blir litt av vitsen med å laste ned gratis musikk fra Internett borte!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse