Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Spår dot.com-massakre

Det blir harde tider for nettets foretak, entreprenører og investorer, om Gartner Groups spådommer er i nærheten av å stemme. Men vanlige selskap må åpne seg mot Internett for å overleve.

E-handel (tegning)
I løpet av de neste to årene kommer 95 prosent av de rene dotcom-bedriftene, som bedriver handel på nettet, til å forsvinne. Det var Gartners konsernsjef Michael Fleisher som hevdet dette på selskapets vårkonferanse i Florens.

– Samtidig som de rene dotcom-selskapene forsvinner så må tradisjonelle bedrifter åpne seg mot Internett for å overleve. Han mener vinnerne blir selskapene som satser på både nett og tradisjonell omsetning.

Inntjening
Fleisher mener investorene kommer til å bli mer aktive til å kreve inntjening, og at det bare blir få selskap i hvert segment. Han mener de som vil bli rammet hardest er rene forbrukersider, skriver den svenske avisen Dagens Nyheter.

Men det betyr overhodet ikke at Gartner mener at e-handelen kommer til å forsvinne.

Britisk pessimisme
En ledende britisk nettkonsulent hevder at syv av ti britiske nettfirmaer vil ikke overleve de neste tolv månedene.
Michael Walton, grunnlegger av konsulentselskapet Rubus Consulting, hevder overfor London-avisen The Independent at det vil bli en konkursbølge innen spesialiserte nettbutikker. Han mener de vil bli konkurrert ut av de store kjede-selskapene.