Annonse


Vil ta rotta på Fast

Søkemotoren g-seek er ennå ikke lansert men er allerede sponset av tunge aktører som IBM, Intel, Microsoft og AT&T.

Globe Seek har i tillegg tatt patent på en komprimeringsteknikk de selv mener er revolusjonerende.

Vil ta alle
Det svenske selskapet uttaler at de skal ta knekken på alle de store søkemotorene. I dag har ikke selskapet mer enn ti ansatte, men allerede nå indekserer de 5,5 millioner nettsider per dag. Når portalen åpner i mai skal det være mulig å foreta søk blant 200 millioner nettsider.

Allerede tredje kvartal i år planlegger g-seek å ha indeksert 600 millioner nettsider, noe som er dobbelt så mange som den største søkemotoren i dag; All the web, som drives av Fast.

Annonse
For dyrt
– Fast har lagt alle dokumentene i sitt ram-minne, noe som er unødvendig dyrt. Vi skal ha billige maskiner og likevel indeksere hele Internett. Vi har tatt patent på en teknikk som komprimerer html-dokumenter til 0,5 prosent av sin opprinnelige størrelse. Det innebærer at vi kan lagre 600 millioner indekserte html-dokumenter på bare 900 GB, sier Björn Hagström, en av gründerne i Globe Seek.

Komprimering
Globe Seek har utviklet ett eget datakort med prosessor og minne som tar seg av komprimeringen og dekomprimeringen. I følge Globe Seek er det denne teknikken som gjør ar de kan introdusere den største og raskeste søkemotoren, skriver Computer Sweden.

I følge Hagström skal man selge denne teknikken til selskaper. Systemet er bygget opp gjennom ett lineært prinsipp, som gjør det mulig å kjøre søkemotoren i ett enkelt PC-nettverk.

Globe Seek har ikke planer om å starte en egen salgsorganisasjon, men å promotere seg gjennom IBMs riskkapitalselskap, Nextgen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse