Internet Explorer 5.5

Annonse


Prøv Internet Explorer 5.5

Internet Explorer 5.5Internet Explorer versjon 5.5 er nå tilgjengelig for nedlasting, mens den ferdige versjonen er ventet om et par måneder. Og det skjer bare et noen dager etter at Bill Gates & Co ble dømt for å ha krenket amerikansk anti-trust lovverk.

“Utvortes” er det ikke mye som skiller den nye nettleseren fra forgjengeren, men den behandler rammer (frames) raskere, og kan dessuten forhåndsvise utskrifter.

Nyheter for utviklere
“Innvendig” har IE 5.5 flere nyheter. Med de nye tilleggene i Dynamic Hypertext Markup Language (DHTML), kan utviklere lage nettsider med områder som brukerne selv kan redigere.

Det blir også mulig å fargelegge rullefelter.

Annonse
Visuell innholdsfortegnelse
En ny funksjon gir mulighet for nettsider med innholdsfortegnelse i form av frimerkestore nettsider, som brukerne deretter kan zoome inn på. Denne funksjonenaliteten lages ved hjelp av cascading style sheets (CSS).

Andre forbedringer er støtte for Synchronized Multimedia Integration Language, transparente IFrames, og vertikal tekstlayout.

Standarder, pluss litt til
IE 5.5 gir grunnlag for et mer HTML-preget Windows-grensesnitt.

Den nye nettleseren støtter flere standarder enn tidligere, samtidig som Microsoft blir kritisert for å ta i bruk finesser som bare virker i deres egen nettleser, og som ikke fullt ut støtter HTML- og CSS-spesifikasjonene fra World Wide Web Consortium (W3C).

Her kan den lastes ned
Mer informasjon om IE 5.5 finner du på msdn.microsoft.com/ie/.

Vær klar over at betaen ikke gir tilgang til Windows Update, hvis du laster ned fra:
www.microsoft.com/msdownload/iebuild/ie55beta_win32/en/ie55beta_win32.htm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse