Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor lager ASP-selskap

Telenor Bedrift og Webcenter har inngått intensjonsavtale om etablering av et nytt selskap. Selskapet vil tilby driftskonseptet ”Login” fra Telenor Bedrift sammen med programvare fra Webcenter.

Det nye selskapet, som blir en tilbyder av applikasjoner (Application Service Provider), vil være operativt i løpet av andre kvartal 2000 og vil ha nærmere 50 medarbeidere, opplyser Telenor i en pressemelding. Det vil etableres 3-5 regionale driftssentere og det er et mål å etablere virksomheten i Sverige og Danmark innen utgangen av året.

Sikter på offentlig sekter
– Våre kunder i offentlig sektor, og spesielt kommunene, ønsker at vi skal ta et større ansvar for deres It-løsninger. I det nye selskapet vil Webcenters lange erfaring og kompetanse på programvare for offentlig sektor bidra til å gjøre det nye selskapet sterkt nok til å ta betydelige markedsandeler i denne sektoren, sier divisjonsdirektør Tarje Holskil i Telenor Bedrift.

Webcenter har allerede levert programvare til 120 norske kommuner og flere større offentlige virksomheter. Selskapet ble etablert i 1981 under navnet Unique. Etter fusjonen med Webcenter i februar er selskapet et av de største norske web-selskapene.

Microsoft-programmer
Selskapet vil i tillegg til standard Microsoft programvare tilby produksjonssystemer som regnskap, lønn og personal, sak og arkiv, e-handelsløsninger for offentlige innkjøp, intranett, e-post, tilgang fra hjemmekontor, ekstranett for politikere og samarbeidspartnere samt et integrert servicetorg.

Alle løsningen driftes av Telenor og er tilgjengelig over faste leide linjer, ISDN, vanlig telefoni eller GSM-nettet.

Stikkord: Mobil