Annonse


Telenor lager ASP-selskap

Det nye selskapet, som blir en tilbyder av applikasjoner (Application Service Provider), vil være operativt i løpet av andre kvartal 2000 og vil ha nærmere 50 medarbeidere, opplyser Telenor i en pressemelding. Det vil etableres 3-5 regionale driftssentere og det er et mål å etablere virksomheten i Sverige og Danmark innen utgangen av året.

Sikter på offentlig sekter
– Våre kunder i offentlig sektor, og spesielt kommunene, ønsker at vi skal ta et større ansvar for deres It-løsninger. I det nye selskapet vil Webcenters lange erfaring og kompetanse på programvare for offentlig sektor bidra til å gjøre det nye selskapet sterkt nok til å ta betydelige markedsandeler i denne sektoren, sier divisjonsdirektør Tarje Holskil i Telenor Bedrift.

Webcenter har allerede levert programvare til 120 norske kommuner og flere større offentlige virksomheter. Selskapet ble etablert i 1981 under navnet Unique. Etter fusjonen med Webcenter i februar er selskapet et av de største norske web-selskapene.

Microsoft-programmer
Selskapet vil i tillegg til standard Microsoft programvare tilby produksjonssystemer som regnskap, lønn og personal, sak og arkiv, e-handelsløsninger for offentlige innkjøp, intranett, e-post, tilgang fra hjemmekontor, ekstranett for politikere og samarbeidspartnere samt et integrert servicetorg.

Alle løsningen driftes av Telenor og er tilgjengelig over faste leide linjer, ISDN, vanlig telefoni eller GSM-nettet.

Annonse