Nera i USA

Annonse


Nera kjøper seg inn i USA

Nera i USAOppkjøpet vil tilføre det norske selskapet viktig kompetanse i den varslede storsatsningen på trådløs bredbåndskommunikasjon.

Trådløst bredbånd
– Nera får et godt utgangspunkt for utvikling av løsninger for punkt-til-multipunkt trådløst bredbånds aksess og et komplett produktspekter innen punkt-til-punkt-radiolinje. Det norske selskapet får samtidig et kompetansemiljø for etablering av Nera-gruppens virksomhet i Nord-Amerika, heter det i en pressemelding fra Nera ASA i dag.

Meldingen kommer bare to dager etter at styret i Nera ASA varslet Oslo Børs at de ønsket å selge inntil 25 millioner aksjer gjennom en rettet emisjon for å finansiere en omfattende satsning på trådløse bredbåndssamband.

Utsteder selskapet 20 millioner nye aksjer til en kurs tilsvarende 45 kroner, vil det kunne hente inn 900 millioner kroner.

Annonse
Tre milliarder
Satsningen, som skal skje gjennom det nyetablerte selskapet selskapet Nera Wireless Broadband Access AS, skal skaffe det norske teleselskapet tre milliarder kroner i inntekter innen fem år, ifølge intensjonene.

– Oppkjøpet gir Nera-gruppen et brohode i det amerikanske markedet. Det vil nå bli bygget opp en markedsorganisasjon som kan introdusere Neras produkter i landet.

Kostnadene ved USA etableringen, inkludert oppkjøpet av World Access, forventes å ville utgjøre 250-300 millioner kroner.

Sonet-standard
World Access utvikler en SDH-radio med amerikansk SONET-standard, samt CityLink med Internet-protokoll.

Når Nera i løpet av kort tid kan tilby Sonet-radiolinje samt PDH-løsninger og WLL-produkter, vil dette være et godt utgangspunkt for å bearbeide det nordamerikanske markedet..

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse