Foto: Jørgen Berner Ross

Annonse


Tele-krigere samarbeider

Foto: Jørgen Berner RossSom første teleoperatør, har Tele1 Europe inngått avtale med Telenor om såkalt operatøraksess (LLUB). Avtalen innebærer at Tele1 Europe kan kombinere Telenors aksessnett med eget fibernett og tilby både tjenester og abonnement til bedrifter i byer over hele landet.

Bredbånd i blikket
Tele1 Europe kan levere egne tjenester i aksessnettet og vil ved hjelp av såkalt DSL-teknologi tilby 30 ganger så høy hastighet på forbindelsen. Teleselskapet oppgir i en pressemelding at de vil lansere tjenesten i løpet av sommeren.

Dermed blir Tele1 Europe i tillegg til Telenor den eneste operatøren som kan tilby DSL i Norge.

Med DSL kan 30 telefonsamtaler pågå samtidig over en vanlig telefonlinje (”kobberpar”), men bedriften kan også benytte f. eks. halvparten av kapasiteten til Internettaksess.

Annonse
Sikter mot SMB
– DSL vil være et godt supplement til vårt øvrige bredbåndstilbud. I områder med mange og store bedrifter, vil vi tilby høyhastighet over fiber. Med DSL får vi et rimelig og godt tilbud til små og mellomstore bedrifter i hele landet, sier adm. direktør Pål E. Vegard Tele1 Europe.

Viseadm.direktør Stein Gustavsen i Telenor Nett AS opplyser at det er flere andre teleaktører som står i kø for å få tilgang til det viktige aksessnettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse