Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sure Cell-kunder

Cell-kundene er meget misfornøyde med rettsforliket mellom Cell Network og ICE. De to kjempekundene, ABB og Storebrand, mener rettsforliket mellom de to internettselskapene er uakseptabel.

Etter at en gruppe utbrytere fra Internett-konsulentselskapet Cell gikk ut av selskapet og grunnla det konkurrerende selskapet ICE eConsulting, har de to selskapene hatt en konflikt gående.

I forrige uke inngikk de et forlik som påla ICE å holde seg unna 56 Cell-kunder i et halvt år, blant disse ABB og Storebrand. Dette forliket nekter nå ABB og Storebrand å godta.

Revansj
– Det virker som om hevntørsten har gått dem til hodet på dem og at de er villige til å ofre kunder og hva som helst for å ta rotta på disse utbryterne, sier ABBs informasjonsdirektør Stein Ivar Aarsæther til Dagens Næringsliv.

Cell har bidratt i arbeidet med ABBs internettsatsing, mens konkurrentene ICE er innleid på et prosjekt som omhandler intranettet.

Opphever konkurransen
– Det er helt uakseptabelt at Cell skal tvinge oss til å bruke en bestemt leverandør og dermed oppheve konkurransen dem i mellom. Kommer det ikke til en løsning hvor vi ikke blir skadelidende vil vi gå til namsretten for å få avtalen erklært ugyldig, sier Aarsæther.

Storebrand har i dag et engasjement med Cell og vurderer å inngå nye avtaler med dem, men det vil ikke skjer før de får avklart i hva de legger opp til.

Valgfrihet
– Vi ønsker å ha frihet til å velge de selskapene vi mener er nødvendige, sier informasjonsdirektør i Storebrand, Egil Thompson.

Konkurransetilsynet har ikke tenkt å gjøre noe med saken, med mindre de ikke får henvendelser fra noen av kundene på listen.