Annonse


Sure Cell-kunder

Etter at en gruppe utbrytere fra Internett-konsulentselskapet Cell gikk ut av selskapet og grunnla det konkurrerende selskapet ICE eConsulting, har de to selskapene hatt en konflikt gående.

I forrige uke inngikk de et forlik som påla ICE å holde seg unna 56 Cell-kunder i et halvt år, blant disse ABB og Storebrand. Dette forliket nekter nå ABB og Storebrand å godta.

Revansj
– Det virker som om hevntørsten har gått dem til hodet på dem og at de er villige til å ofre kunder og hva som helst for å ta rotta på disse utbryterne, sier ABBs informasjonsdirektør Stein Ivar Aarsæther til Dagens Næringsliv.

Cell har bidratt i arbeidet med ABBs internettsatsing, mens konkurrentene ICE er innleid på et prosjekt som omhandler intranettet.

Annonse
Opphever konkurransen
– Det er helt uakseptabelt at Cell skal tvinge oss til å bruke en bestemt leverandør og dermed oppheve konkurransen dem i mellom. Kommer det ikke til en løsning hvor vi ikke blir skadelidende vil vi gå til namsretten for å få avtalen erklært ugyldig, sier Aarsæther.

Storebrand har i dag et engasjement med Cell og vurderer å inngå nye avtaler med dem, men det vil ikke skjer før de får avklart i hva de legger opp til.

Valgfrihet
– Vi ønsker å ha frihet til å velge de selskapene vi mener er nødvendige, sier informasjonsdirektør i Storebrand, Egil Thompson.

Konkurransetilsynet har ikke tenkt å gjøre noe med saken, med mindre de ikke får henvendelser fra noen av kundene på listen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse