Driitern

Annonse


Mobil i bil blir GM-standard

DriiternGM har inngått enavtale med USAs nye mobilgigant Verizone, som Bell Atlantic og Vodaphone AirTouch står bak, som partene mener vil gi en million nye mobilkunder innen neste år, og fire millioner på tre år, skriver Wall Street Journal.

Bil-bruk
GM vil knytte sitt Onstar system for mobil kommunikasjon sammen med Verizon, slik at kundene slipper å betale 199 dollar i årlig abonnementsavgift, men kun betale for bruk. Fra høsten vil Onstar også gi GM-bilene e-post, sportsresultater og nyhetsoverskrifter.

Vurder håndfri-påbud
Av hensyn til trafikksikkerheten bruker Onstar stemmestyring, slik at bilførerne slipper å taste inn nummer og bruke håndfri-sett. Håndfri-påbud er ikke innført i USA ennå, men myndighetene vurderer det.

GMs luksusmodell Cadillac har allerede innebygd PC som valgfritt ekstrautstyr. Nå blir dette utvidet med mobiltelefon og navigasjon.

GMs konkurrent Ford planlegger lignende mobilutstyrt i sine modeller, i samarbeid med teleoperatøren Sprint.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse