Annonse


MagCom bak norsk supermobil

– Vi har en konkret lanseringsplan, og den ønsker vi å forholde oss til. Vi har diskutert hvordan vi skal forholde oss til at nyheten er kommet ut, og ønsker ikke å lansere telefonen før den er helt klar. Det er ennå litt som gjenstår, sier Sørensen til Wapland.no.

Sørensen bekrefter imidlertid at arbeidet er så godt som sluttført, og at lanseringen er nært forestående.

Ukjent navn

Den nye telefonens navn er foreløpig blant opplysningene styret i MagCom ønsker å holde tilbake. En stund hadde den arbeidstittelen ”Millennium”, men dette navnet dukket etter hvert opp på så mange produkter at det ble skrinlagt.

Annonse


Mer sannsynlig er det at telefonen rett og slett vil hete MagCom, når den kommer på markedet.

Ikke en mobiltelefon

Inge Sørensen sier det ikke er riktig å kalle produktet for en mobiltelefon. Den ser ut som en mobiltelefon, den opererer i GSM-nettet og du kan ringe med den som fra en hvilken som helst mobiltelefon.

Men i tillegg har du et stort display der du kan surfe på Internett, ikke bare via wap, men også på de ordinære HTML-kodede sidene.

MagCom ønsker derfor at telefonen kalles Nett-telefon, Smart-telefon eller liknende. Det siste kan bli vanskelig, ettersom Telenor nylig lanserte sin nye ISDN-telefon under nettopp dette navnet.

Oppgraderbar

MagCom har selv utviklet programvaren til telefonen, men vil ikke si noe om hvilken plattform som er valgt. Telefonen skal være klargjort for GPRS, og det eneste du behøver å gjøre for å oppgradere til denne standarden er å skifte ut et kort.

Denne formen for oppgradering er blitt vanlig på PC-er, men foreløpig vil MagCom være alene om å kunne tilby dette på en mobilterminal.

Produseres i Norge

Ingen i MagCom vil si noe om hvem det er som skal produsere telefonen, men Wapland.no får bekreftet at produksjonen skal skje i Norge. Mye av arbeidet gjøres imidlertid av underleverandører i utlandet.

Radioteknologien er kjøpt fra en uavhengig produsent som MagCom hevder er fullt på høyde med Nokia, Ericsson og Motorola.

Telefonen er utstyrt med et display fra Epson. Displayet har ikke farger, men skal ha svært høy oppløsning, og kunne presentere opp til 30(!) linjer med tekst.

Telenor og Sveaas

Det er Telenor Venture og A.Willhelmsen AS som er de tyngste aksjonærene i MagCom. Disse selskapene eier 22% hver. Blant de øvrige aksjonærene finner man også den kjente finansmannen Christen Sveaas.

Til sammen har eierne så langt brukt 50 millioner kroner på utviklingen av telefonen. Telefonen skal produseres for et internasjonalt marked, og vil bli priset som et ”high-end-product”. Det betyr at du trolig må ut med 8-10.000 kroner for å bli den lykkelige eier av en MagCom-telefon.