Annonse


Telia bruker Ericsson til GPRS

Av naturlige grunner har ikke Telia Mobile noen mulighet for utbygging av GPRS-nettverk. Men i de andre nabolandene skal i hvert fall den svenske telegiganten Ericsson stå for infrastrukturen i GPRS-nettene.

Viktig steg videre

GPRS ses på som et viktig sted videre for å få verden til å benytte mobilt Internett. Den nye teknologien vil øke hastigheten i mobilnettet og vil være en forløper til tredje generasjons mobilsystem.

Noe av det beste med GPRS vil være at brukerne vil være konstant koblet til nettet og den nevnte økte hastigheten. Det vil også være mulig å ta betalt på nye måter, det vil si at brukeren ikke lenger trenger å betale for tellerskrittene, men i stedet blir man belastet for overført datamengde, skriver Telia i en pressemelding.

Annonse


I forkant

– Telia Mobiles ambisjon er å være i forkant når det gjelder trådløs kommunikasjon. Dette for å tilby våre kunder den beste trådløse tjenestene ved ethvert tilfelle. Vi ser Ericsson som en bra partner for å utvikle infrastrukturen i fremtidens GPRS-nett, sier Stefan Fägerhall, vice VD, Telia Mobile Sverige.

Telia Mobile og Ericsson regner med at tjenester basert på GPRS vil være tilgjengelig tidlig år 2001.

– Vi ser veldig positivt på at Telia Mobile, som en av de ledende mobiloperatørene, har valg å gi Ericsson tillit som partner for utvikling av infrastrukturen for GPRS, sier Orvar Parling, salgsdirektør og vice VD, Ericsson Sverige AB.

Annonse