Arkiv

Annonse


Sol på børs til sommeren

ArkivTelenor, Telia og Schibsted, har nå inngått en avtale om etablering av Nordens største portalselskap.

Den endelige eierfordelingen innebærer at Schibsted eier 50 prosent, Telia 25 prosent og Telenor sitter på 21 prosent. Ansatte og andre får til sammen fire prosent.

Ved børsnoteringen vil Telia kjøpe fem prosent av aksjene i selskapet fra Schibsted. Ytterligere salg av aksjer mellom de tre store eierne er ikke avtalt, heter det i en melding fra Telenor.

Klar for styret i det nye selskapet er Schibsteds Sverre Munck, Telias Jan Rudberg og Telenor Nextras Jan Moberg. Styret vil utvides med en representant fra de ansatte ogto til tre eksterne representanter innen kort tid.

Annonse


Påbygg
Telenors ambisjon er å bygge videre på eksisterende satsinger i hjemmemarkedet, som omfatter SOL, ABC Startsiden, online.no og frisurf.no. I tillegg arbeides det med nye fokuserte satsinger, både i hjemmemarkedet og internasjonalt.

– Vi skal ta en sterkere posisjon i portalmarkedet og møte kundene med et sett av ulike tjenester, både på konsument- og bedriftssiden, sier konserndirektør for Internett i Telenor og leder for Nextra, Morten Lundal.

Annonse