Annonse


Rogus vil trekke inn tilsynet

StepStone, Finn.no og Eiendomsnett har i et brev til Rogus, forlangt at all linking til deres hjemmesider fjernes.

– Sammen med de største aktørene på rubrikkannonser vil vi stoppe den systematiske innhentingen av våre annonser, heter det i brevet fra Finn.no.

Bøyer ikke av
Daglig leder i Rogus, Ronald Sande, aksepterer ikke dette, og sier til Dagens Næringsliv, at de ikke vil føye seg for kravet.

Rogus hevder at det er konkurransestridig, dersom rubrikkannonsørene begrenser bruken av en bestemt søkemotor på sine sider.

Annonse


– De andre bryter konkurranseloven dersom de går sammen å prøver å stoppe det de ser som en konkurrent, sier Ronald Sande.

– Anledning til å stenge Rogus ute
-I utgangspunktet har rubrikkannonsørene anledning til å gjøre dette, sier seksjonssjef i Konkurransetilsynet, Arve Kvåle til ITavisen.no.

Seksjonssjefen påpeker at dette ikke er i strid med noe forbud.

– Dette er en kjøpsnektelse. Man har anledning til å nekte noen å kjøpe ens tjeneste. Det blir som å unnlate å kjøpe hos konkurrenten, og det er ikke forbudt. Men det er ikke tvil om at dette er en konkurranseregulering, uttaler regionssjef i Konkurransetilsynet, Odd-Arne Westgaard.

Vil vurdere ved henvendelse
Kvåle legger til at saken åpenbart har flere sider, og at de vil avvente en eventuell henvendelse.
– Dersom det kan påvises at handlingen er konkurranseskadelig, kan vi gripe inn, men i utgangspunktet er det ikke ulovlig å nekte Rogus’ søkemotor adgang, legger han til.

Advokatfirma trukket inn
Ronald sande har engasjert advokatfirmaet Vogt & Com, som i sin uttalelse mener at Finn.no og Eiendomsnett har gjort seg skyldig i brudd på forretningskikk.

Advokatfirmaet mener at ”oppfordringer og avtaler om å begrense bruken av en bestemt søkemotor, antas ¨å være konkurranseskadelig og forbrukerfiendtlig i strid med konkurranseloven §3-10 jf §1

Advokatfirmaet konkluderer med at, dersom annonsørene stenger sine sider for Rogus, vil dette våre i strid med konkurranseloven, skriver Dagens Næringsliv.

www.rogus.com

Annonse