Annonse


Mobilsuksess stopper spillmaskin

Interessen for mobiltelefoner og lommecomputere tørrlegger markedet for databrikker. Nintendo frykter at chip-mangelen tvinger selskapet til å lansere sin nye Advance Game Boy bare i Japan.

Nintendo tror likevel Advance Game Boy er klar i butikkene til julesalget i Europa og USA.

Nintendo dominerer i dag markedet over håndholdte dataspill, og har solgt 87 millioner av 8-bits versjonen av Game Boy de siste elleve årene. Selskapet spår at den nye 32-bits versjonen fester grepet om markedet, skriver Bloomberg News.

Dette er Nintendos andre utsettelse på kort tid. Selskapets USA-kontor varslet i mars at lanseringen av det nye TV-spillet med arbeidsnavnet Project Dolphin, ikke er klar i desember som tidligere varslet.

Annonse
Advance Game Boy er utstyrt med en kraftigere maskin som gjør det mulig med høyere hastigheter, flere farger og bedre oppløsning. Nintendo lover også en adapter som gir nett-tilgang gjennom mobiltelefoner.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse