Annonse


Svenskene overtar netthandel

– Hvis ikke investeringene og markedsføringen i Norge på e-handel økes kraftig, tror jeg vi kan få samme utvikling som vi har fått for internettkonsulenter. Store svenske selskaper tar over de mindre norske, sier adm. direktør i Netbonus Holding AB, Hans Petter Terning, til Aftenposten.

Terning hevder Norge ligger 10 til 12 måneder etter Sverige på e-handel og 17 til 24 måneder bak utviklingen i USA. Han viser spesielt til hvor langt svenskene er kommet på WAP og trådløs kommunikasjon.

Svenskene mer offensive
-Svenske selskaper kjører en mer aggressiv markedsføring og de har flere e-handelsbutikker. I tillegg er svenskene mer villige til å prøve ut Internett, sier Terning, når han skal forklare årsaken til at svensk e-handel har kommet lenger enn norsk.

Han advarer norske bedrifter med å vente for lenge med å satse for fullt på netthandel. Venter de for lenge, vil de ikke klare å komme i gang når de først satser, spår han.

Selv om vi ligger langt bak svenskene, tror Terning at år 2000 kan bli det virkelige gjennombruddet for netthandel her til lands. Han spår at over en million nordmenn vil handle på nett, og at kvinnene nå vil entre e-handelen for fullt.

Annonse