Annonse


Fra olje til ny økonomi

Som styreformann i First Step Capital, ønsker Harald Norvik å gi fødselshjelp til folk med ideer om produkter basert på ny teknologi. Han tror ikke det mangler på ideer, men at landet har lidd under mangelen på et flaggskip av typen Nokia.

– Det norske IT-miljøet har vært kreativt, og ligget langt fremme i lengre tid, sier Norvik til Aftenposten. Nå vil han gjerne hente frem noen av ideene, slik at de får gitt avkastning.

IT-fond
Målet er å hente inn mer enn 100 millioner kroner til ett fond med det aller første. Norvik vil ikke oppgi hvilke investorer han har snakket med.

Den siste tiden har det vokst frem en rekke slike selskaper. De skiller seg fra tradisjonelle venture-selskaper, ved at de bidrar med mer enn kapital. First Step Capital skal bidra tilby kontorer og rådgivning, og hjelpe idéinnehaverne med å lage forretningsplan og bygge opp en organisasjon.

Sier opp fallskjerm
Den siste tiden har den tidligere Statoil-sjefen vært i søkelyset på grunn av en meget gullkantede pensjonsavtale, men etter stor ståhei har han sagt opp avtalen. Nå sier han takk til den opprinnelige pensjonsavtalen, som kun summerer seg til 4,4 millioner kroner.

Annonse