Annonse


CalliGrapher tolker håndskriften din

Har du forsøkt å skrive større mengder informasjon på en tastaturløs PDA? Et knøttlite tastatursurrogat på skjermen og et felt der du kan rable bokstav for bokstav har vært alternativene. Og som om ikke det var nok, så må du først lære deg hvordan maskinen mener at du skal skrive.

Tar hele ord og setninger

Med CalliGrapher fra programvarehuset Atelier slipper du dette. CalliGrapher skiller seg ellers fra de andre håndskriftgjenkjenningsprogrammene (HWR) ved at du kan skrive hele ord og setninger.

Programmet sammenligner det den tror du har skrevet med en ordliste, og setter resultatet på trykk. Og det stemmer forbløffende ofte.

Annonse


Skjønner ikke norsk

Den store ulempen med dette programmet er at det ikke finnes noen norsk ordbok den kan sammenligne ordene med. Dermed blir det ganske mye mas, når du skal skrive på norsk.

De nordiske tegnene ÆØÅ skaper også hodebry for CalliGrapher. Dette er for øvrig et problem du får på alle dagens HWR-programmer.

Også til Palm?

Foreløpig har Atelier bare laget en utgave for maskiner med EPOC operativsystem. Det kan jo virke litt snodig, ettersom disse maskinene jo faktisk er utstyrt med tastatur. Men Atelier lager også programvare for Palm, så da er det vel bare et spørsmål om tid.

Lettlært

Jeg testet programmet på en Psion S5, og ble rimelig imponert. Etter å ha forsøkt flere andre HWR-programmer hadde jeg liten tro på at dette ville fungere. Installasjonen gikk greit, og da jeg startet opp programmet fikk jeg opp ett vindu med tre linjer til å skrive teksten på. Jeg rablet i vei, og maskinen skrev villig.

Etter en del om og men fant jeg også ut hvordan jeg skulle få maskinen til å skrive spesialtegn. Vinduet kan skaleres eller gjemmes bort i en krok til du får bruk for det. Og der befinner min versjon seg akkurat nå. Men om noen finner en god norsk ordbok til EPOC hører jeg gjerne fra dere. For dette er et produkt som kan havne på favorittlisten!

Annonse