Annonse


NetCom fjerner sin wapsperre

NetCom sin WAP Gateway er nå mulig å nå via Internett. Dette betyr at Telenor Mobils kunder og andre mobiloperatører wapkunder lett kan nå NetCom sine waptjenester uten å måtte omkonfigurere sin telefon.

Spørsmål om sikkerhet

Wapland.no har lenge kritisert NetCom for at andre ikke har sluppet til på deres wapportal. Da vi snakket med dem i januar ble man lovet at sperren skulle fjernes i løpet av noen få dager, mens de i februar lovte at den skulle bort i løpet av måneden. Uansett, nå er sperren borte og hvem som helst kan stikke innom wap.netcom.no

Men NetCom er ikke enig i all kritikken de har fått i forhold til wapsperren de har opprettholdt. Selskapet hevder at det er sikkerhetsspørsmålet som er grunnen til at andre mobilkunder har blitt sperret ute så lenge.

Annonse


Det har noe med at vi har gått gjennom sikkerhetsproblematikken. Vi ville være sikre på at systemet var helt sikkert når den ble fjernet. Det skulle ikke være mulig å hacke seg inn i systemet og det skulle være stabilt. Nå er det det, sier Åge Sundbeck, Senior Produktsjef/WAP i NetCom til Wapland.no.

– At vi sperrer tjenesten for andre brukere er feil. Vi ønsker ikke å holde andre utenfor. Vi har brukt tid på å gå gjennom denne problematikken og ofte tar ting tid. Vår filosofi er at wap er åpent og at brukeren skal kunne bruke alle tjenestene, sier han.

Trenger ikke telefon

For å surfe innom den nå mye omtalte portalen er det bare å legge opp http://wap.netcom.no under bookmarks eller gå til url. På denne måten kan man nå disse tjenestene uten ekstra samtalekostnader fra Telenor Mobil til NetCom.

Videre trenger man faktisk ikke en waptelefon for å NetComs tjenester. Du kan også bruke wapemulator på datamaskinen din – enten via WinWap eller via www.gelon.net

Annonse