Wikstøl, Rune

Annonse


Ny norsk mobil-Site

Wikstøl, RuneSite Communication AS har ambisjoner om å være en både teleoperatør, Internett-tilbyder og mobil- og WAP-tjenestetilbyder. I løpet av året skal van der Laak & Co ha hentet inn over 60.000 kunder, opplyser forretningsutvikleren til ITavisen.

Forretningsideen er å knytte kundene tett til seg med et sett av verdifulle og komplette tjenester som kombinerer både Internett og mobil. Site skal først være på plass i Norge, men etablering Sverige og Danmark står også for tur.

UMTS-ambisjoner
Site vil ikke gi seg med disse tjenestene. Mobil-Internett-selskapet vil også være med på neste generasjon mobiltelefoni – UMTS (Universal Mobil Telephony System).

– Vi vil søke UMTS – enten alene, med andre eller blir en tjenestetilbyder, sier Frode van der Laak til ITavisen.

Annonse


Eiere med kunder
De to største eierne i Site er SOL (Scandinavia Online) og Norsk Vekst, som til sammen har om lag 50 prosent av aksjene. Damgaard, IDG og Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) inne på eiersiden med til sammen 30 prosent. I tillegg er det noe private eiere.

Både SOL og SiO representere interessante kundegrupper. van der Laak opplyser til ITavisen at Site har kjørt brukerundersøkelser opp mot studenter for å kartlegge deres mobil- og Internett-behov.

Site har jobbet siden i august i fjor med å få både teknologi og mannskap på plass. I dag er 15 personer ansatt i Oslo-selskapet. I løpet av kort tid forventer van der Laak å ha en adm. direktør på plass. Han selv skal fortsette som forretningsutvikler, eller som det heter i et firma med internasjonale ambisjoner: New Consept Director.

Schibsted – partner og konkurrent
Schibsted annonserte nylig sin ambisjoner om å drive på med Internett og mobiltelefoni. Mediekonsernet er dermed konkurrent til Site, samtidig som de er inne på eiersiden i SOL – som er medeier og partner.

Site har imidlertid fordelen av å være først ute med et kundetilbud. Frode van der Laak tror imidlertid Schibsted vil bruke opp mot et år før de kan være på beina med sitt tilbud. Samtidig avviser han ikke et fremtidig samarbeid heller.

– Vi har selvsagt diskusjoner med andre partnere en eierne. Vi ønsker å være en fullstendig uavhengig operatør, sier han og fortsetter:

– SOL med sine eiere (Telenor, Telia og Schibsted, red. anmerkn.) er en viktig partner.