Annonser på nett

Annonse


Mer nett-annonser enn TV

Annonser på nettI 2005 vil verdien av amerikansk nettannonsering klart overstige inntekter fra TV-annonsering. Amerikanske annonsører vil bruke 270 milliarder på nettet, mot 160 milliarder på TV, hevder forskningsbyrået Myers Group i en fersk rapport.

Mest i USA
Nettannonsering på verdensbasis vil være verdt 375 milliarder kroner i 2005, mot drøye 43 i dag, hevder Myers rapport.

USA står for brorparten av inntektene. Med annonsesalg verdt 35,8 milliarder har landet 82 prosent av dagens markedet. Andelen ventes å synke til 72 prosent i 2005.

– Vi venter at de globale markedene beveger seg raskere enn det hjemlige. Vi ser klart at det er en bratt Internett-stigning i Tyskland som drar med seg resten av Europa, sier Jack Myers, sjeføkonom i firmaet.

Annonse


Vekst i Asia
– Vi ser også sterk vekst i Asia, og Internett er en av de få mediene som lar markedsførere nå kinesiske målgrupper, sier han til Reuters.

Den økte veksten i nettannonsering kommer primært fra tradisjonelle industrier som bilprodusenter, underholdning, finanstjenester, telekommunikasjon, reise og turisme, i tillegg til boligsalg og rubrikkannonser, hevder Myers.

Origo

Annonse