Annonse


Orkla vil eie den nye tid

På forsiden til Orklas engelske nettsider, ligger det en oppfordring til lovende tele/IT-selskaper om å kontakt Orkla snarest, dersom de trenger kapital, skriver Dagens Næringsliv.

Selv om Stepstone har falt kraftig i kurs siden aksjen kom på børs, så har Orklas aksjer i Stepstone på få måneder gått fra praktisk ingenting til en verdi på 970 millioner kroner.

Investeringsselskap
Aksjene i Stepstone eies både direkte og indirekte gjennom to investeringsselskaper under Venture Partners. De fire aksjene foran Stepstone i Orklas portefølje er NetCom, Nokia, Elkem og Storebrand.

Framtidsutsikter
Elkem og Storebrand har i flere år vært på listen over Orklas mest verdifulle investeringer. De nye selskapene, NetCom, Nokia og Merkantildata på en sjetteplass, er imidlertid nye selskaper med ståsted i den nye økonomien, og uten spesiell maktbetydning for Orkla.

Annonse


Men om risikoen øker vil nye selskaper følge på. For en drøy uke siden ble det klart at Orkla putter inn åtte millioner kroner for en eierandel på 22,5 prosent i Internettselskapet GiBud.

Orkla har også aksjer for 450 millioner kroner i Enitel.

Annonse