Annonse


Mobiloperatør inn i nettbank

De 9,4 millioner dollarene (77,31 millioner norske kroner) holder til en fem prosents andel i den nye internettbanken, som Sakura Bank skal etablere, skriver Teleaffärer.

Japansk waptjeneste

Meningen er at banken skal kobles til DoCoMos mobile Internett-tjeneste i-mode. Dette er en interaktiv tjeneste som tilbys via spesialtilpassede mobiltelefoner, som wap og waptelefoner her i Skandinavia.

i-mode-tjenesten ble lansert for ett år siden og har i løpet av den perioden samlet hele fem millioner abonnenter.

Annonse
Komplette tjenester

Blant de selskapene som er koblet til i-mode finnes det 238 banker og kredittinstitusjoner, som alle stort sett tilbyr enkle tjenester som kontroll av saldobalansen.

Noen har også mer komplekse tjenester som overføring av penger mellom banker, men de komplette banktjenestene har ennå ikke blitt mobile. Det er dette DoCoMo håper å oppnå gjennom å kjøpe en andel i den nye internettbanken.

Sakura Bank planlegger å etablere det nye selskapet før september. Fujitsu, som står bak Japans største internettleverandør kommer også til å være en viktig deleier i prosjektet, skriver den svenske avisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse