Annonse


Wrapster skaper hodebry

Dette gjør programmet til et potensielt mareritt for film- og programvareindustrien.

Den amerikanske musikkindustrien har lenge forsøkt å stoppe Napster, et program som lar brukerne dele ut sine kataloger med MP3-filer på Internett. Napster lar dem som har installert søke etter MP3-filer og laste dem den direkte fra andre brukeres maskiner.

I en stevning mot selskapet Napster, begjærer Recording Industry Association of America (RIAA), en skadeerstatning på 100.000 dollar (ca. 800.000 kroner) for hver låt som distribueres illegalt med hjelp av programmet Napster.

Wrapster – en utvidet mulighet
Med Napster er det kun mulig å spre MP3-musikk på denne måten. Men for noen dager siden dukket det opp en modisfisert versjon av Napster, ved navnet Wrapster, som gjør det mulig og kopiere maskinvare og filmer på sammen måten, skriver Cnet.com.

Annonse
Programmet lurer Napster-nettverket til å tro at også andre filer er MP3-filer og behandler dem på samme måte.

Bak Warpster står en gruppe anonyme personer som oppfordrer folk til å skape lignende programmer. Det oppfordres også til å spre programvare som Windows 2000 på denne måten.

På Napster sier man at de kjenner til produktet fra Wrapster, men at man ennå ikke ser på det som et problem og at de derfor forholder seg avventende.

En evig kamp mot loven
Det har dukket opp en rekke programmer av denne typen. Imesh er at annet program som kan brukes til å spre video- og multimediafiler.

Utviklerne på Nullsoft, har også utviklet et program med åpen kildekode, som i likhet med Wrapster bygger videre på Napster, og gir mulighet for spredning av ulike type filer. AOL tvang imidlertid Nullsoft til å stenge hjemmesiden som tilbød programmet.

Filmindustrien og programvareindustrien har ennå ikke hatt særlig problemer med nedlasting av sine filer, da dette oftest tar svært lang tid å laste ned. Men det ventes at problemet vil øke i tak med større kapasitet på nettverkene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse