Annonse


Profftelefonen som har alt!

Siemens s-35 vil trolig komme i butikkene på denne siden av påske. Det er i alle fall hva salgsdirektør i Siemens, Rune Tufte forteller oss. Og mens vi venter spent på at telefonen skal bli hyllevare, har Siemens latt oss prøvekjøre vidunderet.

For ikke å ta helt av i beskrivelsen av telefonen får vi starte med førsteinntrykket. Da Tufte først rakte meg dingsen ble jeg faktisk litt usikker. Jeg kikket nøye på den, og jo da, under displayet sto det med små bokstaver å lese ”s35”.

En ekte waptelefon

Jeg følte meg nesten litt skuffet, for jeg hadde stor sans for designet på s25 og ventet meg at oppfølgeren skulle være minst like trendy. Mens s25 var lys og lekker, er s35 mørk og diskret. Men det var utenpå…

Annonse


Det er når vi får telefonen i hånden og begynner å trykke oss rundt i menyene at vi forstår hvorfor Siemens har havnet der de er i dag. Telefonen har et meget godt display. Tastene har fått akkurat den responsen vi savnet på s25. Dessuten har den fått innbygget antenne og kanskje best av alt; telefonen har en wapfunksjon som virker svært lovende!

Lettlest

Det er særlig skjermen som gjør s35 wappevennlig. Siemens har kuttet ut fargene (som jo egentlig bare gjorde telefonen vanskeligere å lese) og satser i stedet på en stort lettlest display med 4 linjer til tekst. Øverst og nederst finnes de sedvanlige linjene med logoer og hjelpetekst.

Her har imidlertid Siemens gjort en aldri så liten genistrek. Ved et par tastetrykk fjerner du disse linjene, og vips – så får du plass til inntil 6 linjer med tekst. Dette er ypperlig for en som wapper, eller som sender og mottar en del SMS-meldinger.

Profftelefon

S35 er for øvrig stemmestyrt. Den har innbygget modem med ir-port, vibrasjonsvarsling, taleopptak, synkroniserbar kalender, stoppeklokke med tusendeler (hva du nå måte trenge det til) og selvfølgelig det Siemens kanskje er mest kjent for; lang standbytid. (Inntil 220 timer, sier reklamen, uten at jeg fikk tid til å måle dette i denne omgang).

Flere spill og en drøss med ulike ringelyder kan vel også ha appell til mange. Skriver du mye SMS vil du sikkert sette pris på at telefonen har fått automatisk ordfinner, lik den vi kjenner fra Nokia.

Samme utstyr

Telefonen kan bruke det samme tilleggsutstyret som du får til s25. Unntaket er holderen til billaderen, men her kan du bytte selve holderen og beholde resten. Du slipper med andre ord å kjøpe helt nytt håndfrisett om du har s25 fra før av.

Prisen vet vi imidlertid lite om. Ved Siemens får vi imidlertid opplyst at de satser på å vinne ytterligere markedsandeler ved fortsatt å ligge godt under sine konkurrenter.

Annonse