Bjørn Brøndbo

Annonse


Nå kommer Bluetooth på PC

Bjørn BrøndboSom et ledd i IBMs nye strategi for bærbare maskiner, blir de gamle ThinkPad-modellene 600 og 770 nå redesignet, for å fremstå i ny skikkelse ved lanseringen 2. mai. De kommer til Norge i juni.

På en pressekonferanse hos IBM på Kolbotn denne uken, ble prototypene demonstrert av David Nickels, som er IBMs World Wide Segment Manager.

All-in-One
Både bestselgeren ThinkPad 600 og toppmodellen 770 blir avløst av nye, slanke All-in-One- maskiner (alt-i-en) som kan bruke moduler på kryss og tvers av hverandre: Batteri, harddisk, CD-ROM, DVD-stasjon, strømadapter og andre elementer kan med et håndgrep flyttes mellom maskinene, uten at de først må slås av og på.

– Med All-in-One blir alt kompatibelt. Dette har storbedriftene lenge etterlyst, sier produktsjef Trine Fersnes Riccardy hos IBM Norge.

Annonse


Hittil har forskjellige ThinkPad-maskiner hatt hver sin dokkingstasjon. Nå reduseres antallet til to: en kompakt dokkingstasjon og en enda mindre portreplikator.

Ultraport på skjermen
På toppen av skjermen har nye ThinkPad en ny Ultraport-kontakt for et Web-kamera eller kanskje en antenne for trådløst nettverksforbindelse, sa David Nickels og demonstrerte et knøttlite kamera.

IBM begynner snart å selge trådløse PCMCIA-nettverkskort, med tilhørende aksesspunkter som Big Blue vil tilby til flyplasser og i hoteller.

Demonstrerer Bluetooth
Nickels demonstrerte også en velfungerende Bluetooth-forbindelse mellom en ThinkPad og en IBM WorkPad (Palm III) som han bar med seg rundt i IBMs lokaler.

Bluetooths trådløse radioforbindelse kan overføre 1 Mbp/s over 10 meter, og IBM er klar til å levere en ThinkPad-løsning i tredje kvartal.

MiniPCI tilleggskort
De nye ThinkPad-ene kan lett installere små tilleggskort med nye MiniPCI-standarden. Maskinene blir i utgangspunktet levert med et slikt modemkort, som kan skiftes ut med et kombinert modem/nettverkskort.

– Jeg regner med at det også kommer et ISDN-kort, sier Trine Fersnes Riccardy.

ThinkPad-ene har både RJ45- og RJ11-kontakter.

Annonse