Motorola Linux-pingvin

Annonse


Motorola tar i bruk Linux

Motorola Linux-pingvin– Det unike med HA Linux-plattformen er at den klarer 99,999 prosent tilgjengelighet for alle typer kommunikasjon. Det går like bra å bruke Linux på trådløs telefoni som i tradisjonell telefoni, sier Noel Lesnika, sjef for utvikling av telekomplattformer i Motorola, til ComputerSweden.

Bra på back-up-system
Kjernen i HA Linux-løsningen er Motorolas CPX8000-prosessor som har en kontrollmodul som gjør at to prosessorer kan få tilgang til i/o-data, samtidig.

Det innebærer at et program som kræsjer på en prosessor umiddelbart kan veksle over til at annet backup-system, med hjelp av Linux. Det fungerer på samme vis dersom en maskinvare-komponent skulle gå i stykker.

– Det går så raskt at om en systemfeil oppstår under en telefonsamtale høres ikke en gang et klikk, hevder Noel Lesniak. Grunnen til dette er et internt kommunikasjonssystem mellom hovedsystemet og backup-systemet.

Annonse
Produktet vil inngå blant annet som driftsplattform i samtaleservere, telefonveksler og lignende.

HA Linux er et rendyrket maskinvareløsning drevet av Linux, til forskjell fra andre lignende systemer som bygger på klusterløsninger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse