Annonse


Bestill flybilletten fra Widerøe-wap

Flyselskapet Widerøe etablerer en tjeneste for bestilling av flybilletter og hotellrom fra mobiltelefon. I motsetning til konkurrentene gir imidlertid Widerøe adgang til over 500 konkurrerende flyselskap, skriver Nettavisen.

Åpner for alle

Widerøe har basert sine tjeneste på bookingsystemet Amadeus, som er verdens største database for flybilletter og hoteller. Over 500 flyselskap og nærmere 50.000 hoteller over hele verden er registrert i Amadeus-basen.

De fleste andre flyselskapene med wap-tjenester har også benyttet Amadeus-basen, men der konkurrentene bare åpner for sine egne avganger, gir Widerøe wap-brukerne mulighet til å gjøre reservasjoner hos alle de andre flyselskapene i basen.

Annonse
– Vi ser at det er en fordel for kundene at de har tilgang til alt på et sted. For Widerøe vil det også skape en lojalitet rundt selskapet som vi vil tjene på. Samtidig innebærer dette at vi gjør vårt navn bedre kjent i markedet, sier stasjonsdirektør Gorm Frimannslund i Widerøe til Nettavisen.

Baktanke

Det norske flyselskapet får en liten fortjeneste når kunder bestiller flybilletter via deres wap-portal, noe som gjør tjenesten til en god butikk.

I første omgang gir wap-portalen kun mulighet til å booke flybilletter og kontrollere bestillingene. På sikt skal det også åpnes for reservering av hotellrom og bestilling av leiebil fra den enorme Amadeus-basen.

Du finner wap-tjenesten på http://wideroe.aur.se/md/Amadeus/local/index

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse