Annonse


ElTele-radio i Oslo først

– Drammen og Trondheim er de neste byene som får utbygd trådløs aksess. Etter dette bygger vi ut i Mjøsbyene. Så kommer en videre utbygging i Oslo, før vi går videre med utbygging i hele østlandsområdet og i midtnorge. Vår konsesjon gjelder for bestemte fylker innenfor en tidsfrist som vi ikke vil ha problemer med å overholde.

I Oslo dekker ElTele i slutten av april store deler av Oslo sentrum, mot Helsfyr, Ulven, hele Nydalen-Sandaker-området, Gaustad, Kaldbakken, Romsås, Høybråten, Haugenstua og deler av Furuset.

Regionale konsesjoner
ElTele Øst fikk regionale konsesjoner for utbygging av trådløs aksessnett i 26 gigahertz-båndet, mens Formus og BroadNet skal bygge landsomfattende nett.

ElTele Øst, som nå eies av TeleDanmark, der Ameritech har kontrollen, dekker likevel store deler av landet. ElTele Øst skal bygge ut i Oslo, Akershus, Hedmark, Oppland, Buskerud, Sør- og Nord-Trøndelag, samt de tre nordligste fylkene.

– Noe av fordelen med Ericssons system er at det blir økonomisk forsvarlig å tilby bredbåndsaksess også til områder der det ikke er så mange kunder, sier senior nettplanlegger Johnny Pedersen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse