Windows Whistler

Annonse


Windows 2001 lekker ut

Windows WhistlerNå sprer den seg som ild i tørt gress.

Whistler er kodenavnet på operativsystemet som skal erstatte Windows 98. Whistler baserer seg på Windows NT og Windows 2000, i stedet for på MS-DOS/Windows 95.

Det nye operativsystemet skal etter planen være klart i mars 2001, og bli sikrere og mer stabilt enn Windows 95/98.

Testversjon lekker ut
Tirsdag ble build 2211.1 av Whistler illegalt lagt ut på forskjellige nettsteder. Den aller ferskeste interne versjonen hos Microsoft skal være build 2214.

Annonse
Det er nettstedene ActiveWin og BetaNews som forteller at det nye operativsystemet er lekket ut. Microsoft leter nå etter synderen. Alle som tester operativsystemet har forpliktet seg til å holde alfa-versjonene for seg selv.

Integrerer nettleseren
Den foreliggende utgaven av Whistler er temmelig lik Windows 2000 Professional, men likner samtidig stadig mer på Internett. Kontrollpanelet og andre mapper har HTML-grensesnitt.

Under panseret integreres operativsystemet og nettleseren stadig tettere. Microsoft gjorde noe liknende da de integrerte Active Desktop med Internet Explorer i Windows 98.

Whistler integrerer nettleseren med Windows-skrivebordet, og inneholder en Microsoft Network-klient (MSN) med grensesnittet Mars som Microsoft regner for å være spesielt brukervennlig.

Windows Me til sommeren
Windows 98 skulle opprinnelig være det siste operativsystemet som var basert på MS-DOS, men Microsoft endret kurs og lanserte i stedet Windows 98, Second Edition.

Til sommeren kommer videreutviklingen Windows Me (kodenavn Millennium), som fortsatt er basert på Windows 95/98.Windows Me er bedre skikket til å håndtere digital musikk, videoredigering, hjemmenettverk og høyhastighets nettaksess.

I 2002 eller senere kommer en oppgradering av Whistler med kodenavnet Blackcomb.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse