Annonse


NetComs kunder må surfe på Telenor

De nye wap-telefonene fra Motorola tar opp konkurransen med Nokia 7110. Men er du kunde hos NetCom bør du styre unna. Det hjelper lite at telefonene er blitt billigere, når NetCom ikke har teknologi som støtter telefonene.

Straffeavgift

NetCom-kunder som nå kjøper Motorola-telefonene Talkabout p2288 eller Timeport p7389 kan wappe så mye de orker, uavhengig av hvilken operatør de er kunde hos. De kan boltre deg i det samme cyberunivers som alle andre wapbrukere, men må altså ringe opp Telenors portal for å få tilknytning til nettet.

Dermed sørger NetCom for å straffe sine egne kunder med en tilleggsavgift på wappingen.

Annonse
Du må slå ett ”mobiltelefonnummer” hos Telenor for å komme på nett, og sånt gjør man ikke ustraffet. NetCom krever derfor at du betaler over dobbelt så mye for surfingen*.

– Skal se på det…

Wap-ansvarlig hos NetCom, Åge Sundbekk, sier til Wapland.no at de skal ”se på det”. Men NetCom har ingen planer om å fjerne tilleggsavgiften for sine Motorola-wappere. Han legger til at det neppe blir aktuelt å selge Motorolas telefoner gjennom ”Klart Svar”, så lenge wap-telefonene ikke virker mot Netcom.

Egne NetCom-telefoner

Erik Lekvold, kjedesjef i Motorola bekrefter problemene, og sier rett ut at telefonene som nå er i salg aldri vil kunne brukes mot NetComs portal. For Motorola blir løsningen å lage en egen løsning som er tilpasset NetCom. Denne vil imidlertid ikke virke mot Telenor….

Også Ericssons forsinkede R320s hadde problemer med NetCom. Dette løste Ericsson ved en oppgradering av softwaren på R320s. Siemens, som i likhet med Motorola benytter teknologi fra Phone.Com hevder de ikke har problemer med NetCom-portalen. Disse telefonene er imidlertid ennå ikke i salg.

* Netcom Standard dagtid mot Telenor: kr. 1,99 per minutt. Kveld og helg kr. 1,79 per minutt.
Telenor Primær: kr. 0,89 per minutt hele døgnet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse