wap-pizza

Annonse


WAP slår ut TV

wap-pizza– WAP-telefonen er det som skal til for å virkeliggjøre IT-bransjens visjoner om tilgjengelighet overalt, på jobben og i fritiden.

Det er Paal Fure i trendanalysebyrået Bengal Consulting AS som hevder dette overfor Telecom Revy.

– Å bruke internett på mobiltelefonen, vil vise seg å bli en av de viktigste handlingene i hverdagen, spår Fure.

Den nye teknologien vil bli tatt i bruk i et tempo som vil overgå alt annet verden tidligere har sett når det gjelder teknologi:

Annonse
Lite sprang
– Den store eksisterende basen av mobiltelefoner tilsier at det bare skal et kort mentalt sprang til for å ta i bruk den nye teknologien, hevder Fure.

Han har tro på prognosene for utbredelsen av den nye teknologien: Ved utgangen av året vil åtte av ti solgte mobiltelefoner ha mulighet for WAP. Det vil si at det ved utgangen av neste år vil være 1,5 millioner WAP-telefoner i Norge. I Europa vil det være flere WAP-telefoner enn PCer i 2004.

Obligatorisk påkledning
– WAP-telefonen har alle de egenskapene som skal til for å bli en del av hverdagen. Folk vil snart ha problemer med å forestille seg tilværelsen uten, også i privatlivet, hevder trendanalytikeren.

Med de trådløse WAP-telefonene vil vi kunne utføre flere handlinger parallelt – i motsetning til TVen som er stasjonær. Vi vil kunne shoppe på bussen, og betale regninger mens vi venter på maten på en restaurant.

Samtidig vil WAP-telefonen være en personlig gjenstand. Med den holder vi daglig kontakt med venner og kjente.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse