Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stopper svensk lure-sex-program

Sol (Scandinavian Online) i Sverige risikerer å bli trukket for en amerikansk domstol. En svensk datasnok har laget et program som en amerikansk dommer har nedlagt forbud mot at blir spredd videre.

sexpånett.gif

Internett gjør at kjennelser som blir avsagt på den andre delen av kloden kan få direkte konsekvenser i andre land.

Over grensene
En amerikansk føderal domstol har utstedt en kjennelse som er ment å stoppe en svensk og en kanadisk datasnok, uansett om de ikke er bosatt i USA. Samtidig blir SOL i Sverige pålagt å stoppe ulovlig materiale. Programmet kan hjelpe mindreårige til å lure seg til adgang til sensurerte nettsider.

Dommer Edward F. Harrington har beordret at ”de tiltalte, deres ledere, agenter, tjenere, ansatte, forsvarere og de personer som samarbeider aktivt med dem” skal stoppe distribusjonen av kildekoden som gjør det mulig å lure programmet Cyber Patrol.

Mot sensur
De to har laget et program som heter ”Cphack”. Programmet gjør det mulig å få tilgang til materiale som skal være sensurert på nettet. Det lager også en liste over nettsider som er blokkert av programmet Cyber Patrol.

Ikke uventet er det Microsystems Software i USA som har gått til sak mot de to hackerne. Selskapet lager programmet Cyber Patrol, som selskapet selv hevder å være det mest utbredte filterprogrammet på Internett. Selskapet har fått medhold i at de kan få vite hvem som har lastet ned programmet, melder nyhetstjenesten Newsbytes.

Rasisme og sex
Cyber Patrol programmet er spesielt laget for at mindreårige ikke skal få tilgang til porno over Internett. Det stopper også såkalte hatsider med rasisme og lignende.

Dommeren avsa en midlertidig kjennelse, som vil være gyldig i relativt kort tid.