Linux - Corel

Annonse


Nedover for Linux

Linux - CorelEn rekke av de store Linux-selskapene har opplevd stup på aksjekursen med 40 til 60 prosent de siste månedene. Dette har skjedd samtidig som IT-aksjer har gått sterkt opp i kurs.

Helt om marsj
– For de som tenker konvensjonelt kan dette påvirke deres valg av arkitektur. Det er en dramatisk kuvending på Wall Street, og det er et slags valg, som både går ut over operativsystemene og selskapene bak dem, kommenterer David Bloom til den amerikanske nyhetstjenesten ZDNet. Bloom er IT-sjef hos selskapet Isaiah.com, som bruker nettopp Linux.

– Lufta er i ferd med å gå ut av Linux-ballongen, mener danske Computerworld. Og hevder at kundene ikke har valgt å gå over til Linux like raskt som investorene hadde regnet med. Avisen viser blant annet til Linux-selskapene Red Hat, Corel, VA Linux og Cobalt.

Realistisk nivå
En forklaring er at de såkalte Linux-selskapene fikk blåst aksjekursen kunstig opp i fjor. En forklaring som ble brukt da var at investorer håpet på at selskapene kunne bli nye Microsoft.

Nå letes det på nytt etter gode forklaringer. Nå sies det at IT-sjefene ikke satser på nye hester like raskt som investorer. Når et operativsystem har bevist styrke, så skal det en god del til før et selskap tar arbeidet med å bytte plattform.

Annonse
Et annet forsøk på forklaring er at irritasjon over Microsoft førte kursene opp, at de nå faller til realistiske nivå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse