StepStone

Annonse


Tilbakeskritt for StepStone

StepStoneI Oslo falt totalindeksen med 2,6 prosent heter det i en melding fra Oslo Børs. Det skyldes blant annet kraftig nedgang på det amerikanske markedet for bioteknologi.

Børsyndlingen StepStone måtte tåle et kursras på hele 21,4 prosent på sin andre dag på børsen. Børsverdien på selskapet dalte fra 11 milliarder til 8,7 milliarder. Trolig har mange som kjøpte aksjen under emisjonen til kurs 32.- kroner tatt ut sin gevinst.

Hardt for børsyndlinger
Etter første dag på børsen uttalte adm. dir. Giles Clarke i Stepstone at dagen under ett viste at selskapet var riktig priset i emisjonen. Han mente dagen var en suksess. Tirsdag var aksjen oppe i 62 kroner et par ganger, og stabiliserte seg på slutten av dagen mellom 51 og 52 kroner.

Ved børsslutt onsdag var kursen 40.50 kroner. Del ble omsatt for hele 181 millioner i aksjen. Bare Orkla var mer omsatt, og det skyldes rykter om at verdens største børsraider – amerikanske Kohlberg, Kravis Roberts (KKR) – studerer aksjen nøye, med planer om oppkjøp i Orkla.

Annonse
Kursfall
Men også andre teknologiaksjer falt i kurs. Blant annet gikk Opticom ned med 10,8 prosent i verdi.

Også Merkantildata, EDB Business Partner og Schibsted fikk kursfall. Netcom steg med 1,4 prosent. IT ble dagens svakeste bransje, i det IT-indeksen mistet 4,3 prosent, heter det i en melding fra Oslo Børs.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse