Annonse


Nordmenn får drahjelp fra Ericsson

Selskapet leverer tekniske løsninger til prototypen på det svenske mobiltelefoniselskapet Ericssons nye webtelefoner, og inngikk i fjor høst også en samarbeidsavtale med BBC, skriver Dagens Næringsliv.

MultiMedia Capitals forretningsidé er å utvikle og lisensiere teknologi som gjør det enkelt å bruke avansert teknologi i mobile enheter. Målsettingen er å sette standard for den mobile teknologiplattformen fremover.

Eventyrlig investering

MultiMedia Capitals aksjekurs har mangedoblet seg på få måneder, og det er i ferd med å bli en eventyrlig investering for gründer Håkon Gundersen og hans partner Peter A. Jensen.

Annonse
I fjor høst hentet selskapet inn 18 millioner kroner til kurs 52,50. For drøye to uker brakte en ny emisjon 30 millioner i kassen. Fra emisjonskursen på 150 kroner har aksjen steget til rundt 250 kroner. Det priser selskapet til over 1,6 milliarder kroner.

Problemet for it-sugne investorer er at det er vanskelig å oppdrive aksjer. Gründerne Håkon Gundersen og Peter A. Jensen kontrollerer tilsammen nær 60 prosent av aksjene i selskapet. Aksjonærstrukturen gjør det vanskelig å oppdrive selgere, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse